fbpx

A legjobb helyen vagy

Jelentkezés MEditációs Kurzusra

Mi fog történni a jelentkezés leadása után?
A kurzus első alkalmának megbeszélt időpontjában találkozol online (Zoom) Prof. Narada Kush-al, aki személyesen tanítja meg neked a Védikus Transzcendentális Meditáció technikáját.

A kérdőív angol, mivel a tanár nem magyar. Ha elakadnál kérdezz bátran!

A VÉDIKUS TRANSZCENDENTÁLIS MEDITÁCIÓRÓL

A Transzcendentális Meditáció nem egy új keletű dolog. Évezredek óta ismerik, nyugaton azonban csak az elmúlt évszázadban terjedt el. Tim Ferris kutatásai szerint mára a szuper sikeres üzletemberek, művészek, sztárok és sportolók 80%-a minden nap végez Transzcendentális Meditációt.

Néhány híres ember, akik alkalmazzák ezt a technikát: Will Smith, Arnold Schwarzenegger, Michael Jordan, Katy Perry, Jennifer Lopez, Hugh Jackman, Jennifer Aniston, Paul McCartney, Ellen DeGeneres, Oprah Winfrey, Russell Simmons, George Lucas, Howard Stern stb.

A Transzcendentális Meditáció pozitív hatásait több, mint 400 tudományos kutatás igazolja.

Többek közt megfigyelték, hogy a technika alkalmazásának köszönhetően hatékonyan csökken a stressz, depresszió, kiégés és fáradtság érzések, javul az alvásminőség és javul a fizikális teljesítőképesség is.

Az American Heart Association a Transzcendentális Meditációt az egyedüli hatékony alternatív gyógymódként ismerte el a szív és érrendszeri betegségek megelőzésére.

Spirituális körökben is elterjedt ez a meditációs technika. A technikát végzők kivétel nélkül arról számoltak be, hogy megmagyarázhatatlanul vidámabbnak és boldogabbnak érzik magukat tőle. A technika éppen ezért a spirituális önmegvalósításban is fontos szerepet játszik. Több kutatás is alátámasztja ezeket a téziseket: azokban a városokban például, ahol a lakosság legalább 1%-a meditál, mérhetően és radikálisan csökkent a bűnözés. Ez talán azért lehetséges, mert a meditáló emberek esetén a szociális és érzelmi intelligencia és jólét kivétel nélkül szignifikánsan javult, így pozitív hatással vannak a közvetlen környezetükre, és a közösségük kollektív tudatosságára.

A nyelvtanulás szempontjából azért érdekes a Transzcendentális Meditáció, mert egy kutatás keretein belük megfigyelték, hogy rendkívül hatékonyan fejleszti a memóriát, az intelligenciát és a belső motivációt. Egy kanadai általános iskolás gyerekeken végzett kutatás során kimutatták például, hogy a diákok optimizmusa, belső motivációja és empátiája jelentősen növekedett a meditáció hatására. Egyetemistákon végzett kutatásokban megfigyelték, hogy a folyamatos meditációnak köszönhetően átlagban egy teljes jeggyel jobban teljesítettek a diákok a nem meditáló társaikhoz képest, illetve a korábbi eredményeikhez képest, amikor még nem meditáltak.

Összességében tehát elmondható, hogy a meditáció egy nagyon hatékony, holisztikus megközelítés, mely az élet szinte minden területén, köztük a nyelvtanulásban is jelentős pozitív előrelépést hozhat, ezért mindenképpen érdemes alkalmazni, és első kézből megtapasztalni a változásokat.

error: Sorry, this premium content is protected!