fbpx

GARY'S ENGLISH METHOD BLOG

Őszinte, egyenes és tapasztalaton alapuló saját szerzemények az angol nyelvtanulásról.

3+1 Tipp a nyelvérzéked hatékony fejlesztéséhez

Sokan gondolják úgy, hogy a nyelvérzék egy adott dolog, és hogy nem lehet fejleszteni: vagy van, vagy nincs. De vajon igaz ez?

Ebben a rövid cikkben bemutatok 3+1 olyan technikát, melyeket a legtöbb ember nem alkalmaz, azonban többek közt bizonyítottan és hatékonyan hozzájárulhatnak a nyelvtanulási affinitás növekedéséhez.

A gyerekek jobban tanulnak nyelveket: mítosz vagy igazság?

Sokan hallották már, sokan el is hiszik, de hányan jártak utána, hogy valóban igaz-e?

Rengeteg ember gondolja úgy, hogy a kicsi gyerekek tudnak kizárólag jól megtanulni egy nyelvet, a felnőttek erre nem képesek, és hogy ez tudományos tény, egy olyan axióma, amin nem lehet változtatni. De vajon igaz ez valójában? Vagy mindez csak a felnőttek kifogása a saját lustaságuk leplezésére?

Szokatlan tényezők, amik jelentősen hátráltathatnak a fejlődésben (nem csak az angoltanulásban)

Ezek a tényezők kulcsfontosságúak akkor, ha valóban komolyan gondolod a fejlődésed, és ezek nélkül valószínűleg egy ponton láthatatlan falba fogsz ütközni. Ez igaz az angol nyelvtanulásra és az élet szinte minden területére egyaránt.

Amit most olvasni fogsz, azt nem tanítják az iskolában. Azonban ha valóban elszánt vagy, hogy a legtöbbet hozd ki magadból, akkor nagyon figyelned kell ezekre.

Past simple vs present perfect: a valódi különbség

Minden tanuló rémálma. (Mostanáig.)

Rengeteg arra vonatkozó kérdést kapok, hogy mi a különbség a past simple és a present perfect között. Ennek a rövid cikknek az a célja, hogy egyszer s mindenkorra tisztázzuk, hogy az élő nyelvben pontosan hogyan használják ezeket az igeidőket.

Ezért válaszd az amerikai angolt

Amit a legtöbb iskolában nem tanítanak, mert nem is tudnak róla…

Ebben a rövid blogcikkben megmutatom, hogy miért lenne érdemes Neked is az amerikai angolt választanod, illetve, hogy én milyen eredményeket értem el az amerikai angol magas szintű elsajátításának köszönhetően.

error: Sorry, this premium content is protected!